Nutisalin pähkinöiden salaisuus on kuivapaahtaminen. Haluamme tarjota laadukkaan valikoiman ensiluokkaisia pähkinäsekoituksia. Valmistamme tuotteet itse ja käytämme vain parhaita raaka-aineita.

Kuivapaahto

Nutisalin pähkinöiden salaisuus on kuivapaahtaminen, joka on vuosisatoja vanha pähkinöiden valmistusmenetelmä. Menetelmässä pähkinät paahdetaan avotulella tai paahtorummussa ilman lisättyä öljyä. Kuivapaahdon avulla syntyy rapeita pähkinöitä, joiden herkullinen ominaismaku pääsee oikeuksiinsa. Olemme modernisoineet 500 vuotta vanhan taidon paahtaa pähkinöitä ja pähkinän ytimiä.

Osassa pähkinöitä on kuorrutus pinnassaan. Taikinakuorella päällystetyt pähkinät paahdetaan avotulella ilman öljyä. Ensin pähkinöihin leivotaan taikinakuori, minkä jälkeen ne laitetaan isolle korkeareunaiselle tarjottimelle. Tarjottimen jokaisessa kulmassa on tanko, jotka heiluttavat tarjotinta avotulen päällä. Näin pähkinät paahtuvat rapeiksi ilman lisättyä öljyä. Paahtamisen jälkeen kuorrutetut pähkinät maustetaan, jäähdytetään ja viedään pakkaamoon odottamaan sekoituksen tekemistä.

Pähkinät, joihin ei leivota taikinakuorta, kuivapaahdetaan pitkässä rummussa. Pähkinät laitetaan paahtorumpuun, jonka pyörivässä pitkässä putkessa pähkinät paahtuvat tulikuumassa ilmassa. Ja tietenkin ilman öljyä. Paahtamisen jälkeen pähkinät maustetaan tai suolataan, jäähdytetään ja siirretään pakkaamoon valmiiksi pähkinäsekoituksen tekemistä varten.

Paahdamme, maustamme, kuorrutamme, sekoitamme ja pakkamme itse tehtaallamme kaikki tuotteissamme käyttämämme pähkinät. Näin varmistumme siitä, että kuluttajat saavat ensiluokkaisia tuotteita nautittavakseen. 

Pähkinäkoulu

Avainsanamme on laatu, ja olemme tarkkoja pähkinöiden alkuperästä. Tuotteemme valmistetaan ammattitaidolla parhaista raaka-aineista, jotka ostetaan sopimusviljelijöiltä ympäri maailman. Erinomaisista raaka-aineista syntyy erinomaisia lopputuotteita!

Mikä pähkinä on?

Pähkinöiksi kutsutaan monenlaisten kasvien siemeniä, mutta niitä on vaikeaa määritellä kasvitieteellisesti. Osa pähkinöistä on kovakuorisia, yksisoluisia hedelmiä, kuten hassel- ja cashewpähkinät. Jotkut syötävät pähkinät ovat itse asiassa hedelmän ytimiä, kuten saksanpähkinät. Toiset taas ovat siemeniä, kuten pistaasipähkinät tai palkokasveja, kuten maapähkinät.

Pähkinät ovat viljelytuote, joista saadaan yksi sato vuodessa. Niitä viljellään ympäri maapalloa. Sadon määrä ja laatu vaihtelevat vuosittain.

Miksi kannattaa syödä pähkinöitä?

Sekä pähkinät että siemenet sisältävät runsaasti terveellistä pehmeää rasvaa, proteiinia ja kuitua sekä monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Pähkinöitä suositellaan syötävän noin 30 grammaa päivässä. Niiden sisältämät ravintokuitu, proteiini ja rasva täyttävät ja pitävät pitkään kylläisenä.

Pähkinät

 • CASHEWPÄHKINÄ+

  Cashewpähkinä on pehmeä ja täyteläisen makuinen. Se kasvaa munuaispuussa, jonka hedelmän perään pähkinä kasvaa. Munuaispuun hedelmästä sisältää runsaasti C-vitamiinia ja siitä valmistetaan terveellistä mehua. Tärkeimmät tuotantoalueet sijaitsevat Intiassa, Vietnamissa, Brasiliassa ja Indonesiassa. Cashewpähkinät sisältävät pähkinöitä eniten rautaa ja sinkkiä, sen lisäksi siinä on jodia, fosforia ja magnesiumia. Cashewpähkinöiden sisältämä sinkki edistää ihoa, kynsiä, hiuksia ja näköä pysymään normaaleina.

 • HASSELPÄHKINÄ+

  Hasselpähkinä on laajalti ympäri Eurooppaa kasvavan isopähkinäpensaan pähkinä. Sen tärkeimpiä viljelysalueita ovat Turkki, Italia ja Yhdysvallat. Hasselpähkinä on voimakkaanmakuinen ja rasvainen pähkinä. Se sisältää pähkinöistä eniten kuitua. Lisäksi siinä on runsaasti proteiinia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, fosforia, sinkkiä, tiamiinia ja E-vitamiinia.

 • MAAPÄHKINÄ+

  Maapähkinä on kotoisin Etelä-Amerikasta. Se kasvaa nimensä mukaisesti maanpinnan alla ja on itse asiassa palkokasvi, ei pähkinä. Maapähkinäpelto muistuttaa itse asiassa perunapeltoa. Maapähkinä on ensimmäinen Pohjoismaihin myyntiin tuotu pähkinä. Maapähkinä sisältää pähkinöistä eniten proteiinia ja runsaasti myös kuitua. Sopii näin erinomaisesti esimerkiksi kasvisyöjän ruokavalioon. Maapähkinä on hyvä E-vitamiinin ja B-ryhmän vitamiinien lähde. Niasiinipitoinen maapähkinä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta ja edistää limakalvojen pysymistä normaaleina.

 • MACADAMIA+

  Macadamia eli australianpähkinä on maailman kallein pähkinä pienen satomäärän ja monimutkaisen valmistusprosessin vuoksi. Puussa terttuina kasvava macadamia on kotoisin Australiasta. Macadamian maku on herkullinen ja se on kaikista rasvaisin pähkinä. Macadamia-pähkinä on saanut nimensä skotlantilaisen, Australiassa asuneen liikemiehen John MacAdamin mukaan, joka viljeli pähkinöitä. Macademia-pähkinä kuori on niin kova, että sen saa auki vain sahaamalla. Macadamia on hyvä tiamiinin (B-vitamiini) lähde. Tiamiini edistää hermoston ja sydämen normaalia toimintaa.

 • MANTELI+

  Mieto ja makea manteli ei ole pähkinä vaan kivihedelmä. Manteli kasvaa puussa ja kuuluu luumarjoihin. Manteli on kotoisin Välimeren alueelta Lähi-Itään ulottuvalta vyöhykkeeltä. Yhdysvallat on tärkein manteleiden tuottajamaa. Mantelilla on useita terveysvaikutuksia. Siinä on pähkinöistä eniten kalsiumia, jopa enemmän kuin samassa määrässä maitoa. Lisäksi mateli sisältää sekä runsaasti proteiinia, rautaa, magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, fosforia sekä B-vitamiineja ja E-vitamiinia.

 • PARAPÄHKINÄ+

  Parapähkinä eli brasilianpähkinä on kotoisin Brasiliasta. Puu voi kasvaa 40-50 m korkeaksi ja jopa 500-800 vuotta vanhaksi. Kookospähkinää muistuttavan hedelmän kovan kuoren alla on monta siementä (pähkinää) appelsiinilohkomaisessa muodostelmassa. Yksi hedelmä voi painaa jopa viisi kiloa ja putoaa kypsänä puusta. Sen maku on miedon aromaattinen, herkullinen ja täyteläinen. Parapähkinä sisältää runsaasti seleeniä, jopa 1000 kertaa enemmän kuin muut pähkinät. Seleeni on antioksidantti, joka edistää hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina sekä immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

 • PEKAANIPÄHKINÄ+

  Pekaanipähkinä muistuttaa ulkonäöltään saksanpähkinää. Se kasvaa luonnonvaraisena kuten hasselpähkinäkin. Pääosa pekaanipähkinöistä tuotetaan Pohjois-Amerikassa. Se on yleinen pähkinä leivonnaisissa ja jäätelössä. Pekaanipähkinät sisältävät yli 10 vitamiinia ja kivennäisainetta kuten sinkkiä, magnesiumia, kaliumia, fosforia, B-ryhmän vitamiineja sekä runsaasti antioksidantteja ja kuitua. Pekaanipähkinät sisältävät myös kasvissterolia, joka edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina.

 • PISTAASIPÄHKINÄ+

  Pistaasipähkinä on matelipistaasikasvin siemen, jota viljellään Välimerellä, Yhdysvalloissa ja Austaraliassa. Kun pisaasipähkinän kuoret avautuvat, ääni on korviahuumaava. Pistaasia käytetään yleisesti leivonnaisissa ja jäätelössä, johon se antaa kauniin vihreän värin. Mitä vihreämpi pähkinä on, sen paremman makuinen. Pistaasipähkinät sisältävät paljon proteiinia ja kuitua sekä pähkinöistä eniten kaliumia. lisäksi niissä on rautaa, magnesiumia, fosforia, sinkkiä, tiamiinia ja B6-vitamiinia. Kalium edistää hermoston ja lihasten normaalia toimintaa sekä verenpaineen pysymistä normaalina.

 • SAKSANPÄHKINÄ+

  Saksanpähkinä on pehmeä ja rapea, aivojen muotoinen pähkinä. Niiden on tutkittu olevan pähkinöistä terveellisimpiä. Saksanpähkinä on ainoa pähkinä, joka sisältää runsaasti kasviperäisiä omega-3-rasvahappoja. Saksanpähkinät sisältävät myös runsaasti kalsiumia ja muita mineraaleja sekä antioksidantteja. Saksanpähkinät edistävät verisuonten elastisuuden paranemista. Jo muinaiset kreikkalaiset suosittelivat saksanpähkinöitä huonomuistisille.

Mistä
kaikki alkoi?

Nutisalin tarina alkoi vuonna 1948, kun Moussa Rifai perusti ensimmäisen kauppansa Beirutiin, Libanoniin. Kauppa oli vain kuuden neliömetrin kokoinen, mutta sinne mahtui kaikkea täyttämään pähkinän ystävän toiveet. Nykyään Rifain perheyrityksellä on 160 modernia pähkinäkauppaa eri puolilla Lähi-itää.

Vuonna 2008 Rifain perhe päätti laajentaa pähkinäbisnestään Pohjoismaihin ja perusti yrityksen Ruotsin Helsingborgiin. Nutisalin moderni tehdas sijaitsee skoonelaisten rapsipeltojen keskellä. Helsingborgin satamaaan saapuu pähkinöitä kaikista maailmankolkista, josta ne toimitetaan tehtaalle jalostettaviksi.

Vuoden 2014 alussa Nutisal siirtyi osaksi Cloetta-konsernia. Tuotteitamme myydään Suomen ja Ruotsin lisäksi mm. Hollannissa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Kreikassa. Nutisalilla on nykyään noin 60 työntekijää ja kasvamme kohisten!

Nutisal – Nut is All!

Valvomme koko toimitusketjua pähkinäviljelmiltä kaupan hyllylle ja pystymme jäljittämään pähkinöiden tien aina tuotannosta loppuasiakkaalle asti. Valvomme pähkinöiden viljelyä, kuljetusta ja varastointia. Paahdamme ja pakkaamme itse kaikki pähkinämme.

Rifain perhe on omistautunut kehittymään pähkinäalan ammattilaisiksi. Heidän kokemuksellaan hankimme parhaat raaka-aineet. Perheen ammattitaito takaa markkinoiden laadukkaimmat tuotteet ja monipuolisimmat pähkinäsekoitukset.

Haluamme olla maailman johtava pähkinäteollisuuden yritys. Tavoitteemme on, että Nutisal on ensimmäinen kuluttajille mieleen tuleva pähkinätuotemerkki. Meille kelpaa vain paras!